flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!!! Обов’язок подання декларації до 01 квітня 2021 року

12 січня 2021, 12:43

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» присяжні під час виконання ними обов’язків в суді, тобто під час залучення до розгляду конкретної справи стають суб’єктами на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», а саме обов’язок подання е-декларації.

Тобто, якщо протягом 2020 року Ви приймали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, то зобов’язані до 01 квітня 2021 подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Для заповнення Е-декларації необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

Нагадуємо усім присяжним, що брали участь у розгляді судових справ у Дрогобицькому міськрайонному суді Львівської області  про необхідність подання до 01 квітня 2021 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік.

Керівник апарату                                                                 Іван ХАРІВ