flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду резонансного кримінального провадження

13 вересня 2022, 16:35

Дрогобицький міськрайонний суд інформує громадськість міста про те, що 06 вересня 2022 року закінчено розгляд кримінального провадження про обвинувачення громадянина України за епізодом вчинення ним ДТП у с. Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області.

Наслідком неправомірних дій водія був виїзд за межі проїзної частини, здійснення наїзду на малолітнього дитину, яка рухалась по краю узбіччя у попутному напрямку, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження від яких остання загинула на місці події.

Прокурором пропонувалось суду призначити покарання: 3 роки позбавлення волі із застосуванням іспитового строку терміном на 1 рік та позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Потерпіла (мати загиблої) із запропонованим покаранням терміном 3 роки погодилась, однак просила про необхідність збільшення іспитового строку та строку позбавлення права керування транспортними засобами.

Захист також погоджувався з пропонованим прокурором покаранням, однак заперечував проти позбавленням права керування транспортними засобами, оскільки санкція статті КК передбачає застосування такого або ж ні.                          

У підсумку, судом (головуючий суддя - Медведик Л.О.)  за вчинення даного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, обвинуваченому призначено покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 (три) роки та із звільнення його від відбування покарання із іспитовим строком тривалістю 3 (три) роки.

Тобто покарання, за усіма критеріями суворіше, ніж було погоджене сторонами по справі. Апеляційних скарг станом на 13.09.2022 року до суду не поступало.