flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо фінансування відправки поштової кореспонденції

19 вересня 2022, 15:31
Доводимо до відома учасників судових справ про тимчасове припинення державного фінансування відправки поштової кореспонденції, що пов’язано з дефіцитом поточних видатків на забезпечення здійснення судочинства.
З метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судового процесу, звертаємося до Вас з проханням використовувати сучасні альтернативні способи для отримання повісток, повідомлень та іншої інформації з суду, в тому числі процесуальних документів, а саме:
📌 при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону;
📌 подати до суду заяву на отримання процесуальних документів електронною поштою;
📌 ознайомлюватися з датою призначення справи до розгляду на офіційному веб-сайті Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області у розділі "Громадянам": Списки судових справ, призначених до розгляду.
⚡ Нагадуємо, що в суді встановлено особливий режим роботи через поширення коронавірусної інфекції COVID-19, у зв’язку з чим, всі процесуальні документи Ви можете направляти до суду електронною поштою через офіційну електронну адресу та через підсистему «Електронний суд» або поштою.
☎️ У разі виникнення питань пропонуємо звертатись за телефоном: 0(3244) 2-32-36 (канцелярія).
💬 Про відновлення відправки поштової кореспонденції буде повідомлено додатково та невідкладно в обов’язковому порядку.
Додаткова інформація:
Звертаємо увагу учасників судових процесів на практику Європейського суду з прав людини (далі – ЄСПЛ), яка визначає, що сторона, яка задіяна у ході судового розгляду справи, зобов'язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Як зазначено у рішенні ЄСПЛ у справі "Пономарьов проти України" від 03 квітня 2008 року, сторони мають вживати заходи, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.
Заявник зобов'язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов'язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання (рішення ЄСПЛ у справі "Юніон Аліментарія Сандерс С. А. проти Іспанії" від 07 липня 1989 року).