flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено практичне заняття з дисципліни "Правознавство" для учнів 11 класів

03 жовтня 2023, 10:21

27 вересня  2023  року  до Дрогобицького міськрайонного суду  Львівської області завітали учні 11-Б та 11-В класу Дрогобицького наукового ліцею ім. Богдана Лепкого Дрогобицької міської ради (вчитель правознавства і організатор зустрічі – Сливінська О.М)

       Для учнів  було проведено  практичне заняття з дисципліни «Правознавство» у вигляді судового засідання, яке провела  суддя Дрогобицького  міськрайонного суду Львівської області Лілія Іванівна Гарасимків.  Заняття  відбулось у  залі судового засідання,  що дало можливість поєднати  набуті учнями теоретичні знання з практичною підготовкою.

       Як, зазначила  суддя  Дрогобицького  міськрайонного суду Львівської області Лілія Іванівна Гарасимків, метою заходу було ознайомити учнів з судовою системою України,  судочинством, його видами та особливостями процесуальної форми, розвитку навичок  законного вирішення конфліктних ситуацій, формування негативного ставлення до порушень прав та свобод людини і громадянина, поваги до інституту верховенства права в Україні.

     Участь судді - практика дала можливість учням застосувати теорію, засвоєну на уроках правознавства  з практичними навиками. Вони  окунулися  в атмосферу судового засідання, відчули  себе реальними  учасниками  судового процесу.

       Побачене і почуте на імітованому судовому засіданні стало для учнів найкращим матеріалом для закріплення попередньо отриманих теоретичних знань.
       Також була  проведена ознайомча екскурсія,  надано відповіді на запитання. 

        Голова суду позитивно відзначив ініціативу вчителів та учнів дізнатися більше про діяльність суду, адже, можливо, через кілька років хтось із сьогоднішніх гостей виявить бажання присвятити своє життя юриспруденції.

       Працівники суду та судді висловили сподівання, що учням 11-Б та 11-В класу Дрогобицького наукового ліцею ім. Богдана Лепкого Дрогобицької міської ради та вчителю  правознавства і організатор зустрічі – Сливінська О.М ., сподобалась "прогулянка" по судових коридорах і в їхній пам'яті залишаться цікаві та приємні спогади про Дрогобицький  міськрайонний  суд  Львівської області.