flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрита зустріч представників поліції та суддів

06 лютого 2024, 09:46

       Запорукою ефективної роботи поліції є підтримка і розуміння громади, саме тому 05.02.2024  року    у  приміщенні  Дрогобицького  РВП  ГУНП  у  Львівській  області  за  участю суддів  Дрогобицького міськрайонного суду  Львівської області  відбулася відкрита зустріч представників поліції та суддів,  де обговорено актуальні питання взаємоспівпраці.

         Головною метою зустрічі було ознайомлення  суддів  із  впровадженням  в правоохоронних органах  Система Custody Records, яка  передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. При ефективному впровадженні, така система захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

      Значна увага приділялася питанню взаємодії, комунікації та співпраці з поліцією, Не обійшлося і без обговорення проблемних питань, адже це невід’ємна частина будь-якої відкритої та чесної дискусії. Головним є те, що спільно, присутні змогли знайти шляхи їх вирішення. Спільна робота – це завжди непросто. Тому важливо вести постійний конструктивний діалог. 

          Колектив Дрогобицького міськрайонного суду  Львівської області, дякує,  керівнику Дрогобицького РВП ГУНП у Львівській області В.Петрик  за організацію проведеної зустрічі, оскільки такі  зустрічі є ефективною формою співпраці, обміну досвідом та сприяють дотриманню прав людини та громадянина.